Olles Elefant

Har fått en liten systerkotte till. Självklart ska lillebror också få en elefant. Den här gången blev det brun manchester och gröna öron. Elefanten är sydd efter ett burdamönster som fanns i burdas tidning 04/2009. Mönstret har nummer 149. Jag lånade tidningen på biblioteket och ritade av mönstret. Elefanten är rätt så pillig att sy. Sy med liten sömnsmån och med en söm som både syr ihop och som kastar kanterna samtidigt. Det gäller också att vara exakt och följa mönstret. Men det blir såå fint.
Djungeln

Eftersom soffan blev svart och gul så blev planteringrna på balkongen också rätt så färglada. Ska jobba på bättre bilder men här kommer några.Soffan är färdig

Onöjd med de dassiga bilderna men så här blev det.


Det gula tyget på sitsen är vindpoplin. Det är vattentätt men samtidigt skönt att sitta på. Fantastiskt tyg. Jag är fortfarande fashinerad. Tyget har nu använts på sitsen två sommrar i rad och det håller fortfarande torrt när det regnar.Soffan målades först ett varv med grundolja. Sedan målades den med två lager fönsterfärg för att den ska tåla väder och vind på balkongen. Det tog lite tid för färgen att torka men i övrigt inga problem. Färgaffären kan bryta fönsterfärgen i olika färger.

Anledningen till att tyget blev gult är att vindpoplin bara fanns i en färg när jag skulle köpa tyg så en AIKsoffa fick det bli. Färgen är eg. skarpt kanariegul men kameran ville inte riktigt återge färgerna.

RSS 2.0