Sötaste modellen

Olle i toppluvan och charmigaste leendet
Moln

Jag hittade ett så fint tyg med moln på. Det finns i massor av olika färger som doftar härligt 70-tal. Tygerna finns också att beställa via nätet från JNYdesign.

Det blev ett par pösiga byxor av samma modell som jag sytt tidigare. Mönstret kommer från boken "Sy kläder till baby och småbarn" av Karin Wassdahl. Boken innehåller många bra grundmönster som går att modifiera utifrån egna önskemål.Jag bestämde mig oxå för att det inte kunde vara så svårt att sy en toppluva. Men det var det. Efter flera försök så tyckte jag att jag hittat ett vinnande koncept. Då hittade jag den här pedagogiska beskrivningen. Mitt mönster ser lite annorlunda ut med följer samma principer.Här är Olles mössa. Kanske i minsta laget men det är en söt modell.


Blekgröna fingrar

I fredags kom det en inredningstidning i brevlådan. En födelsedagspresent. Tackelitack tack! Massor av inspirerande bilder och text om trädgård och odling. Jag har tyvärr bara en liten balkong att leka med. Det kanske är tur. Jag har inte särskilt gröna fingrar och svårt att hålla mig hemma och passa vattning. Med tidningen följde i alla fall en fröpåse med Rosenskära. Hade precis köpt vindruvor och själva lådan kändes som ett perfekt drivhus i miniatyr.Jag petade även ner några Fysalisfrön som jag fick när jag fyllde år. Jag har redan planeterat en omgång men av alla frön jag satte så är det bara en ynklig liten stackare som lever. Så jag gör ett nytt försök och hoppas att vindruvsväxthuset ska göra underverk.En överlevare.

RSS 2.0