Lavendelskorpor

Jag har bakat lavendelskorpor. Supergoda till ett glas kall mjölk och perfekt tillbehör till en kopp te.



Lavendelskorpor

100 gr smör
100 gr hasselnötter
100 gr choklad (valfri sort)
3-4 msk torkade lavendelblommor
4 ägg
3 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och låt svalna.
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnugga av skalen och hacka nötterna grovt.
Hacka chokladen grovt
Dela äggen och lägg gulan och vitan i olika skålar.
Vispa vitan till hårt skum.
Blanda gulan och sockret. Vispa.
Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver i sockersmeten.
Vänd ner den vispade äggvitan.
Tillsätt smöret, nötter, choklad och lavendeln.

Rör ihop allt till en lös och kladdig deg. Dela degen i sex bitar och rulla ut till långa rullar. Lägg på plåtar och platta till rullarna med händerna så att de är ca 1 cm höga. Grädda i 15 minuter eller tills de fått färg. Ta ut och skär längderna i bitar med vass kniv. Lägg skorporna på sidan och låt dem torka på eftervärme i ugnen med ugnsluckan lite öppen.

Ät och njut!




Mer tapet

Det blev några tapetbitar över som gick sönder när jag skulle tapetsera skåpet. Jag använde dem för att tapetsera några matchande konservburkar. Använde tapetklister och lät tapetbitarna gå en bit omlott. Vet inte riktigt vad de ska användas till men tänkte att de nog kan rymma en del småsaker.


Skördetid

För att spara lite av sommaren gröna har jag idag skördat rosmarin och gräslök. Jag har bara klippt ner dem i små burkar och lagt i frysen.



Det luktar gott om händerna.


RSS 2.0