Lavendelskorpor

Jag har bakat lavendelskorpor. Supergoda till ett glas kall mjölk och perfekt tillbehör till en kopp te.



Lavendelskorpor

100 gr smör
100 gr hasselnötter
100 gr choklad (valfri sort)
3-4 msk torkade lavendelblommor
4 ägg
3 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och låt svalna.
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnugga av skalen och hacka nötterna grovt.
Hacka chokladen grovt
Dela äggen och lägg gulan och vitan i olika skålar.
Vispa vitan till hårt skum.
Blanda gulan och sockret. Vispa.
Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver i sockersmeten.
Vänd ner den vispade äggvitan.
Tillsätt smöret, nötter, choklad och lavendeln.

Rör ihop allt till en lös och kladdig deg. Dela degen i sex bitar och rulla ut till långa rullar. Lägg på plåtar och platta till rullarna med händerna så att de är ca 1 cm höga. Grädda i 15 minuter eller tills de fått färg. Ta ut och skär längderna i bitar med vass kniv. Lägg skorporna på sidan och låt dem torka på eftervärme i ugnen med ugnsluckan lite öppen.

Ät och njut!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0