En julklapp till Kattis

I helgen har jag varit till Gällivare för det årliga pepparkaksbaket hos min kompis Kattis. Jag passade på att fota förra årens julklapp. Två stycken julkuddar.

broderade bokstäver

Den ena vit med röd text och den andra röd med vit text. Kuddfodralen är 50 x 60 cm + en vinge i överkant. Kuddfodralen är sydda som en "påse" med en söm i varje sida. Öppningen vek jag in så att den bildar "vingen" och den stängs med knytband som ett gammeldags kuddfodral. Bandet satte jag dit i eftehand och jag sydde även en söm i varje sida så att det inte blir några synliga sömsmåner som kan fransa sig.Sedan sydde jag fast en bit stramalj på kuddfodralen för att kunna brodera korsstygn. Stramalj är som ett hårt rutnät som man använder för att skapa rutor på tyget. Jag använde olika typsnitt på bokstäverna. Det finns massor av mönster på nätet. T.ex. här

monogram god jul broderi

När man broderat klar så är det bara att blötlägga stramaljen så att trådarna mjuknar. Då kan man försiktigt dra bort dem från broderiet och kvar är bara raka och jämna bokstäver.

broderi bokstäver stramalj

Det rödvita bandet med hjärtan kommer från Ohlssons tyger och stuvar. Jag har passat på att köpa mer band i år ifall andan faller på och jag skulle vilja göra fler kuddöverdrag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0