Det blev ett monster

Den stackars lilla ynkliga plantan som till slut kom upp när jag satte mina fysalisfrön växte och blev ett monster. Det hade man aldrig kunnat tro när man såg den lilla stackaren.Det är fullt med små fina frukter på gång redan nu.Väntar på att få skörda.
Teburkshylla

Jag har massor av fina teburkar som jag vill visa upp. I köket finns en perfekt plats för att sätta upp en hylla. Men den får inte vara för djup eller för tjock. Jag har sågat till en lämplig planka från källaren ca. 75 cm lång och 9 cm djup.För att snygga till kanterna använde jag en kniv för att göra dem sneda.Jag använde en vanlig morakniv för att tälja till kanterna. Jag vill att knivmärkena ska synas för att den ska få en "rå" känsla. Det var både roligt och enkelt att tälja.Jag använde även kniven för att skära bort det "luddiga" på sågändarna istället för att slipa med slippapper.I hörnet där hyllan ska vara så är det en list så jag fick även tälja bort en del av hörnet för att hyllan ska passa platt mot väggen.

Nu är det bara målningen kvar. Jag tänkte att jag skulle testa att måla med äggoljetempera. Fortsättning följer.

Betong på balkong

Duktyngerna är färdigbakade. Jag tog enkelt ut dem ur formarna. De var oljade med vanlig rapsolja innan gjutningen för att de lättare ska lossna efteråt. I garderoben fanns ett antal gardinringar och jag använde fyra klämmor för att göra färdigt duktyngderna.Som små rumpor...
RSS 2.0