Myshörnan

I vårt lekrum finns det ett burspråk som vi inte riktigt har vetat vad vi ska göra av. Jag har länge velat göra en sittbänk i "hålet" men inte riktigt hittat något som passar. Funderade både på att hitta en passande möbel, ställa in köksskåp eller kanske bygga något eget. Så här såg hålet ut från början.Under fönstret satt en brun fönsterbräda som var för kort för fönstret. Det såg väldigt fult ut (hur tänker folk?) så steg ett var att ta bort den. Men först efter att pappa flyttat på elementet för att kunna skruva bort åbäket. Det visade sig omöjligt att hitta något skåp som passade i hålet. Istället så jag köpte ett hyllplan som var måttanpassat för att passa i utrymmet. K-rauta var mycket hjälpsamma och kapade det till rätt mått. Hyllplanet lade jag ovanpå ett skåp som jag hittade på blocket.Skåpet ser sådär shabby chick ut. Jag funderade på att måla om men beslutade att det är rätt fint som det är. Med nya knoppar så blev det jättefint. Jag gillar att dörrarna har speglar. Där finns också plats för en hel del förvaring.Ovanpå skåpet lade jag en madrass som jag klädde in i manchestertyg. Om man tittar noga ser man att skåpet inte går hela vägen in mot väggen men det syns inte eftersom det står en bokhylla i vägen. Hyllplanet är både längre och bredare än själva skåpet.

kudde tyg ikea

Ett gäng kuddar behövs också så klart. Tyget med flodhästar kommer från ikeas barnkollektion.

kuddfodral ikea

Den bakre kudden har också ett tyg från ikea och den främre kudden är ett vanligt rött örngott som jag sytt fast ett hjärta på. Det rutiga tyget kommer från Åhléns. Jag vek in kanten kring hjärtat och sydde fast "viket" med en söm. Det var sedan lättare att sy fast det på örngottet. Jag sydde men enkla langettstyg direkt på örngottet. Det gör det lätt att ta bort hjärtat ifall jag skulle tröttna på det. Vill du lära dig langettstygn så har Husmodersskolan en bra beskrivning.

kuddar sy egna

Jag har ockå roat mig i helgen med att göra en egen variant av fönsterbräda. En som går från kant till kant den här gången. Och ganska smal så att man fortfarande ska kunna sitta bekvämt. Nu har jag någonstans att ställa läslampan och den obligatoriska tekoppen. Det enda som saknas nu är de klädda knapparna på madrassen.

Gardin med bollfrans röd med vita hjärtan

Gardinen sydde jag tidigare i somras. Tyget är retro från tradera och bollfransen likaså. Allt är väldigt rött i myshörnet. Den röda svamplampan ger också ett härligt rött sken.Återstår bara att krypa upp och mysa. Som tur är har det det varit riktigt höstrusk. Som gjort för att sitta inomhus och titta på höststormarna.
Möbler | |
#1 - - Carina:

Va mysigt det blev! Gillar bänken Du hittade. IKEA i all ära, men det där kändes mer rätt.

Upp