Höstkuddar

Jag har helt snöat in på material som vadmal, ull, tweed, sammet och manchester. Alla tyger med härligt mysig yta och skön struktur.Dessutom så behövde jag några kuddar att matcha min lila soffkuddar med. Så jag har haft kuddfabrik. Tre olika tyger inköptes på Ohlssons. Den ena kudden blev enkelt randig.





Och med en söm runt om så att det blir en fin kant. 



Den andra kudden blev ett lappverk. Båda kuddarna är sydda i stolek 60 cm x 50 cm. Jag använda mig av mönsterpapper och ritade hur jag ville att lapparna skulle se ut och sedan klippte jag isär pappret och använde som mönster på de olika tygerna. Jag hade också i förväg ritat upp vilka tyger som skulle bli vilken lapp. Pilligt men mycket enklare än det låter.  Jag började med att sy ihop hörnen så att jag fick fyra stycken fyrkanter. Det gav mig möjlighet att justera ifall tygen dragit eller bucklat sig. Jag pressade isär sömnsmånderna på baksidan och sydd sedan ihop de fyra bitarna till en framsida.

När jag sytt ihop själva kudden så tog jag en bit tyg och klädde runt en knapp. Jag använde lite fiberfill för att göra den mjuk och sydde sedan rakt igenom kudden med en grov nål och sedan knöt jag fast knappen på baksidan.

klädd knapp



Mossa mossa på er

Under hösten har jag roat mig med att plocka mossa både i Sidensjö och i Umeå. Det går att göra så mycket fint. Särskilt till jul. Jag tänkte att jag skulle testa att göra en krans. En stomme av ståltråd hade jag redan från ett tidigare projekt.



Den tunna gröna ståltråden har jag köpt på blomsterhandeln men det går säkert bra med annan hållbar tråd också. Mossan som legat i en påse på balkongen var väldigt blöt så jag fick nästan pressa ut vattnet innan det gick att linda mossan runt stommen.

krans av mossa

Kransen är helt opyntad eftersom jag tänkte ge bort den till svärmor. Men den är rätt fin bara som den är.

Gran av mossa

När jag ändå var i farten och insåg att mossan i vattenbad inte skulle klara sig längre på balkongen så passade jag på att göra en mossgran. Sommarens klätterställning för blommor får nu extraknäcka som stommer. Jag lade mossan runt och lindade massor av varv med den gröna tråden. Det gick åt en hel de mossa.

hink av zink

Den superfina zinkhinken har jag fått från ladugården hemma hos mor och far. Den har nog varit med om ett och annat.



Har passat på att göra höstfint i balkonglådan också.



Ibland är naturen vackrast.





RSS 2.0