Mossa mossa på er

Under hösten har jag roat mig med att plocka mossa både i Sidensjö och i Umeå. Det går att göra så mycket fint. Särskilt till jul. Jag tänkte att jag skulle testa att göra en krans. En stomme av ståltråd hade jag redan från ett tidigare projekt.Den tunna gröna ståltråden har jag köpt på blomsterhandeln men det går säkert bra med annan hållbar tråd också. Mossan som legat i en påse på balkongen var väldigt blöt så jag fick nästan pressa ut vattnet innan det gick att linda mossan runt stommen.

krans av mossa

Kransen är helt opyntad eftersom jag tänkte ge bort den till svärmor. Men den är rätt fin bara som den är.

Gran av mossa

När jag ändå var i farten och insåg att mossan i vattenbad inte skulle klara sig längre på balkongen så passade jag på att göra en mossgran. Sommarens klätterställning för blommor får nu extraknäcka som stommer. Jag lade mossan runt och lindade massor av varv med den gröna tråden. Det gick åt en hel de mossa.

hink av zink

Den superfina zinkhinken har jag fått från ladugården hemma hos mor och far. Den har nog varit med om ett och annat.Har passat på att göra höstfint i balkonglådan också.Ibland är naturen vackrast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0