Julgrisen

Jag har ritat ett mönster till en julgris. Resultatet blev precis som jag ville. Hur ofta händer det? Mönstret till grisen hittar du här.

 
Den var faktiskt också väldigt lätt att sy.Jag började med att sy ihop öronen. Sedan vände jag dem och sydde en raksöm nära kanten för att få lite stadga till öronen. Innuti svansen fäste jag en bit gummiband som jag drog åt så att svansen knorrade sig. Sedan var det bara att sy ihop magen på grisen med ena sidan. När det var gjort sydde jag fast den andra sidan med magen men lämnade en liten öppning för att senare kunna vända på grisen. Sedan sydde jag ihop kroppen från nos till bak. Svansen lade jag emellan så att den syddes fast. Trynet var det enda som var lite trixigt att sy fast. Efter lite pill satt den ändå på plats. Sedan var det bara att vända på grisen och fylla den med stoppning.
 
 
Öronen sydde jag fas för hand när grisen var stoppad. Beroende på hur och var öronen fästes så fick grisen lite olika uttryck.Lite dyster och deppig. Ungefär som grisar borde vara kring jul.
 
 
Eller glad och fartig. Jag testade mig fram med knappnålar innan jag bestämde mig för den fartiga grisen. den fick inga sydda ögon heller men det är en smaksak gissar jag.
 
 
Jag gillar särskilt det långa trynet på grisen. Just den här är sydd av en diskhandduk från Åhléns. Särskilt nöjd är jag också med att ränderna synkar så bra på båda sidorna.

 
 

Midnatt råder

Det är så mörkt i vår hall att inte ens garderobsblommor överlever. Det är så mörkt att jag har byggt egna grönheter för att det ska se ut som växter. Jag skar till två bitar av oasis så att de blev så runda som möjligt. Sedan lindade jag grön mossa runt om. Bollarna satte jag på var sin pinne och stoppade ner i jorden. Vet inte hur länge de lever över men än så länge verkar de klara sig med en dusch med blomsprutan.

 
 
 

Retrosnyggt

Jag har fyndat fina retrosnygga julklappsetiketter. Det är väl egentligen inte ok att kopiera trycksaker men för att inte behöva snåla på etiketterna så har jag lagt dem i scannern på jobbet. Då kan jag skriva ut fler när orginalen är slut. Jag hoppas att de är så gamla att ingen har något emot att detta. Om du vill skriva ut dina egna etiketter så hittar du en pdf här. Jag bjuppar även på några retrosnygga julkort som funkar fint som adresser också.

 

RSS 2.0