Gräsligt

Det har snöat och stormat en del på sista tiden. Det går nästan inte att se ut genom köksfönstret för all snö. Den här tiden på året är det inte mycket som växer. Därför gillar jag prydnadsgräs. Lite hopp om växtkraft i en kall och frusen värld.

Prydnandsgräs

Frön till prydnadsgräs har jag köpt i blomsterhandeln och samma påse har räckt i flera år. Fröna har jag bara lagt ovanpå jord och sedan sett till att hålla dem fuktiga. Använd gärna en blomspruta. Fröna gror på några dagar.

prydnadsgräs

Jag har planterat i en gammal kakform men vad som helst duger egentligen som t.ex. en bricka, äggkoppar, en korg, glasburkar eller vad som råkar finnas till hands. I mitt gräs gömmer sig dessutom små trädjur.

Mera müsli

Müslin gick åt ganska fort så jag gjorde en omgång till. Denna gång med citronsaft istället för äppeljuice. Och smaksatt med lite kakao. Det blev ännu mumsigare. Gjorde en burk som infyttningspresent till en kompis.

recept på egen müsli

En klänning till Liv

Mina kompisar fick en dotter för ett tag sedan och jag har funderat på vad jag kan sy som passar både deras stil och min stil. Det fick bli ett "Madickenförkläde".Sytt i enkelt vitt bomullstyg som jag har en hel del utav. Madicken har ju en annan klänning under men jag tänkte att det går att lösa på olika sätt. Klänning el. tröja och tights o.s.v.

Madickenförkläde madicken förkläde

Livet är dubbelsytt så att det blir nästan inga sömmar invändigt. Lite pilligt men det blir fint. Mönstret kommer från boken "Sy kläder till baby och småbarn" av Karin Wassdahl. Mönstren är väldigt stora i storlekarna så det bästa är att måtta själva barnet för att det ska bli rätt.

madicken klänning mönster

Jag satte tre pärlemorknappar som stängning i ryggen. Tycker att de så fina. Dessa är traderade för nästan inga pengar alls.

mönster madickenförkläde madicken förkläde

RSS 2.0