Bondgården

Det blev en bondgård till slut i alla fall. Alla djuren är sydda i mönster från boken "Sy mjuka djur" av Karin Neuschütz.Hästen sydde jag i en bit fuskmocka som blivit över från en jacka som jag sydde en gång. Tyg som inte fransar sig är perfekt eftersom det blir enklare om man kan sy med så lite sömsmån som möjligt.

Sy mjuka djur sy en häst

Lite mohairgarn som blev över sedan jag virkade en sjal fick bli man och svans.

sy mjuka djur sy en ko

Kossan är jag mest nöjd med. Den ser visserligen rätt biffig ut men den fick helt rätt former i ansiktet. Tyget är en fuskpäls i vitt och brunt från Ohlssons. Ett tyg som inte heller fransar sig.Juvret var lite mer än nödvändig pilligt. Kossan fick inte heller några horn eftersom jag inte lyckades göra några bra. Men kor idag har ju sällan hornen kvar så det kanske får gå.

sy mjuka djur, sy en gris

En mammagris och en liten kulting blev det också. De syddes i filt som var lite för tunnt. Det kändes nästan som att stoppningen var på väg ut genom tyget ibland.

sy mjuka djur, sy gris

Men söta blev de.

sy mjuka djur, sy en kulting

Egentligen ska väl en gris ha många kultingar men den här fick bara en.

sy mjuka djur, sy får

Fåret sydde jag först av alla som en test. Det syddes i vit frotté som gärna fransade upp sig och det var inte det bästa tyget att sy i. Alla djuren är stoppade med samma fiberfill. Det går åt mycket mer än man tror. Framför allt om man vill att de ska få stadiga ben.Nu saknar de bara en ladugård att vara i.Jag broderade enklast möjliga ögon med svart broderigarn.

sy mjuka djur sy en bondgård

Kommentarer
Postat av: Sofia

Du är så kreativ syster!! Vilka superfina saker du gör!

2012-01-07 @ 21:29:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0