Det tar sig

Det har varit en otroligt kall vår. Det är inte många grader på nätterna och syrenerna blommar i början på juli. Trots detta så växer det på balkongen.

Odla på balkong

Klätterkrassen har försiktigt krypit upp ur jorden och börjat sträcka på sig.

plommontomat odla på balkong

Och tro det eller ej men tomatplantan har fått små små tomater. Tomaten har jag ibland tagit in på nätterna för att den ska få en jämnare temperatur och det verkar den ha gillat.

Sallad odla på balkong

I vanliga fall brukar jag plantera ruccola men det det var slut på frön när jag skulle handla. Istället blev det en mixpåse med sex olika salladssorter. Det är redan dags att skörda och imorse blev det sallad på frukostmackan.

lavendel kryddor odla på balkong

På vårens megaloppis på Nolia så fyndade jag denna byrålåda. I "luktlådan" har jag planterat lavendel, timjan och rosmarin. Sånt som luktar gott. Jag har använt samma hållare som för den tidigare balkonglåndan. Som tur är går de att justera bredd och höjd på dem så att de passar till lådan.

odla i en byrålåda på balkongen

Lådan kommer från en gammal färgaffär och har innehållit Zinnoberrött. Jag klädde lådan med plast innan jag planterade och lade riktigt mycket lecakulor i botten eftersom jag inte vill göra hål i lådan. Än så länge verkar växterna trivas.Trivs gör också den fina Million bells som jag fick av jobbet när vi avslutade ett projekt där jag suttit i styrgruppen. Fint shockrosa och växer så det knakar.
Odling | |
Upp