Beroendeframkallande

Min tomatplanta står inomhus numera men producerar fortfarande tomater. Jag trodde ärligt att den skulle ha tynat bort vid det här laget i brist på solljus. I sommar har jag upptäckt den godaste salladen. Den viktigaste ingrediensen är tomater såklart.
 
 
Goda, söta och egenodlade tomater. Eller använd romanticatomater som är supergoda. Knussla inte med tomaterna. De är nyckeln till maträtten. Grunda med att lägga god sallad och gurka i en skål eller på ett stort fat. Lägg på massor av klyftade tomater. Tärna halloumi i mindre bitar. Stek halloumin i lite smör i en stekpanna. Lägg dem gyllenbruna, mjuka och varma direkt på tomatsalladen. Ringla olja, vinäger och flytande honung över. Toppa med valfritt nötströsssel (rostade solroskärnor, rostade pumpakärnor, rostade hasselnötskärnor eller liknande) och svartpeppar. Ät omgående och njut!!!
 

Höstkransar

Mamma och jag har travat runt i skogen och plockat ris, mossa och lummer. Materialet har vi använt för att binda kransar. 
.


Vi började med att göra stommar till kransarna. Stommarna gjorde vi av ståltråd och tidningspapper som lindades ganska hårt. Mamma gjorde först en girlang av lummer och blåbärsris som hon fäste på sin stomme med tunn metalltråd. Tillsammans med kvistar av Röd kornell och några lövrosor blev det så här fint. Jag lade tunn grön mossa runt min stomme och fäste sedan med tunn metalltråd runt om. Lövrosor och lummer fick bli pynt. Allt material är gratis förutom snöret som inte direkt är någon lyxprodukt. 
 
 
 

Rosor till mor

 
Härliga hösttider med gula och orange färger. Jag gillar gummistövlar och sparka i lönnlöv.
 

Av lönnlöv kan man också göra rosor. Vik ned översta delen av lönnlövet. Vik sedan lövet runt sig själv och runt en pinne. Använd en tunn metalltråd för att bina fast lövet. Ta sedan ett nytt löv, vik ned den översta kanten och lägg lövet runt det första. Fäst med metalltråden.

 
Fortsätt att binda fast nya löv som bildar rosens "kronblad". Den färglada sidan av lövet ska vara utåt. 
 


Avsluta med att linda ett snöre runt fästet för att dölja metalltråden. Mycket enklare än det låter. Rosorna passade finfint i mammas höstbukett på balkongen. 


Typ en doppresent

I helgen har vi varit på ett välkomstkalas för en liten knodd. Istället för ett dop ungefär. Inspirationen till presenten är en sån där almanacka med lösa blad som man river bort varje dag. Jag fick ett blad av en kompis som använder dem för att göra grattispåfödelsedagenkort.
 
 
Sedan ritade sambon en liknande i ett bildbehandlingsprogram. Det är något som jag inte kan själv. Än i alla fall. Men fint blev det. Även om ramen i praktiken var mindre än vad som utlovades på förpackningen.
 
 

Den vilda babynbyxor

Jag har sytt ett par hängselbyxor till en liten Elvin. De påminner en hel del om den vilda babyns byxor. Jag har faktiskt gjort dem lite smalare än mönstret som kommer från "Sy kläder till baby och småbarn" av Karin Wassdal. Men de är ändå rätt så pösiga. Trots ljusproblem med kameran så kommer här några bilder i alla fall. 
 
 
Jag har sytt i smalspårig mjuk manchester eftersom det är mjukt och skönt samtidigt så är det lätt att sy i eftersom tyget inte stretchar. 
 
 
Det fick bli gula detaljer med ett hjärta som applikation på bröstlappen. Lättast är det om man syr fast applikationen med raksöm direkt på tyget utan att fålla. Sedan syr man med tät sicksack runt om. I brist på gul tråd fick det bli en brun söm. 
 
 
Hägslena är fodrade i gult tyg och går i kors baktill.
 

Om jag kunde sticka...

... då skulle jag sticka det här fina armbandet. En vacker dag får jag lära mig helt enkelt.
 
 
Instruktioner finns hos A la Sascha

FönsterfintJag råkade köpa sex meter bollfrans på tradera. Tycker att det är charmigt. Min kompis Anna utbrast: Bollfrans? Hur gammal är du egentligen? Jag som var barn på 70-talet får väl skylla på en släng av nostalgi. Hur som helst så blev det en enkel vit gardin.

 
En gardin helt utan krusiduller. Tycker att det behövs lite extra ljus inne nu när dagarna blir kortare.
 
 
Glasbollen är ett loppisfynd. Och i rabatten har jag snott kärleksört. Världens bästa växt som står hur länge som helst i vas. 
 
 
 
 

RSS 2.0