Rosettarmband

Jag har sytt ett superenkelt armband av svart fuskmocka som jag råkade ha liggande. Armbandet är väldigt mjukt och skönt förutom att det är snyggt. Perfekt om man sitter vid ett tangentbord på jobbet!

 
Det var dessutom superenkelt att sy. Jag klippte till två bitar av tyget som var 23 cm långa och 8 cm breda. Mäta längden runt din handled för rätt passform. De två bitarna sydde jag ihop längs långsidorna. Sedan vände jag tyget rätt och vek in kortändarna. Hela fyrkanten fick sedan två sömmar s.k. stickningar längs med kanten för att stabilisera tyget. Jag fållade sedan en smal remsa ca 2,5 cm bred som används till själva "knuten" på rosetten. Jag veckade tyget och lade remsan runt om och sydde fast remsan för hand på baksidan.
 
 
Allra sist så sydde jag fast kardborrband för att sätta ihop armbandet. Det går likabra att använda knappar. Jag ska nog testa att sy några i andra färger och andra material också. Tyget ska gärna vara rätt så stadigt för att behålla formen. Jag tror att sammet också skulle fungera bra.
 
 
(Fotomodellen är bästa syster yster)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0