Lyxfrukost

Igår morse så var mannen ute på löprunda innan frukost medan jag bakade frukostbullar. Det kändes väldigt mycket som ett facebookliv. Rätt nära en ironisk statusuppdatering där.
 
Frukostbullarna är kalljästa. D.v.s. man använder kall vätska när man gör degen och sedan får den jäsa länge i kylskåp. Det är perfekt att svänga ihop själva degen kvällen innan och sedan grädda dem på morgonen efter. Receptet kommer från min syster och lyder som följer:
 
Frukostbröd
1/2 paket jäst
5 del kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl rågsikt
 
Rör ut jäst och vatten i en bunke. Tillsätt honung, olja och salt. Rör ner rågsikten lite i taget. Degen ska vara ganska kladdig. Täck med handduk och ställ i kylen över natten. Sätt ugnen  på 225 grader på morgonen. Häll ut degen på rejäl mjölat bakbord. Knåda inte. Skär i bitar och lägg på en plåt. Jag toppade mina med lite riven ost men det går fint utan. Grädda i ca 20 minuter.

 
Varma, färska frukostbullar. Det är rikedom en lördagmorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0