Äntligen advent

Varje år längtar jag till advent då man får ta fram adventsstjärnor och ljusslingor. Det behövs liksom extra mycket ljus den här tiden på året. Jag kan till och med tänka mig ett vitt hem, kors i taket!  Jag vet inte vad jag väntar på heller. Varför börjar jag inte redan i november när det egentligen skulle behövas? Jag är ingen slav under konventionen och har inga som helst problem med att ha adventsstjärnan framme till februari. I helgen har i alla fall både ljusslingor och adventssjärnor kommit på plats. Däremot insåg jag att jag saknade ett kuddöverdrag. Snabbt så färdigställde jag ett kuddöverdrag som varit på gång i säkert två år.
 
 
För några år sedan hittade jag jättefina diskhanddukar i linne med "mitt" monogram på. Jag tycker att det klassiska randiga mönstret är så fantastiskt fint. När de blivit utslitna, missfärgade och fulla av hål kunde jag inte riktigt förmå mig att slänga dem. Istället klippte jag ut några delar som fortfarande var ok. Jag sydde ihop bitarna och tänkte att de skulle bli ett kuddöverdrag. 
 
 
Sedan blev projektet liggande på hyllan. Efter något år köpte jag ett tyg till baksidan men jag sydde aldrig ihop det. Det är märkligt vad jag kan tappa fart ibland. Sent omsider blev det hur som helst en succé. Jag är riktigt nöjd med resultatet. 
 
 
Kudden passar väldigt bra ihop med det här fina örngottet som jag köpt på loppis för nästan inga pengar.
 
 
Tanten som sålde det hade flera kartonger med fina broderade örngott. I botten av en av kartongerna låg den här skönheten. Är det inte ett helt fantastiskt hantverk?
 
 
 Nu är det bara att mysa på fram till jul. Glad advent på er!
Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, diskhanddukar, doredo, julkudde, lappar, sy, återbruk | |
Upp