Nördarna spekulerar

För några helger sedan var jag i Stockholm med syster yster och kusin vitamin. Vi hade en väldigt rolig och avslappnad helg med massor av prat. Min kusin tycker också om att sy och på söndagkvällen när min syster åkt pratade vi tyger, symaskiner, mönster, färger och verktyg. Hur nördigt som helst. Förtjusta gick vi igenom hela hennes tygförråd. Roligare än så blir det inte. Det är också kul att veta att jag inte är ensam. Jag fick flera bitar av resttyger t.ex. det här fina tyget med djurmönster. Tack Astrid!
 
 
Jag har använt tyget till att sy en julstrumpa till en kompis. Beskrivning av hur man syr julstrumpor finns i det här inlägget från förra året. Det röda tyget med vita prickar är en gardin som jag fyndat på loppis.
 
 
 
Jag har fortfarande inte kommit över min kärlek till bollfransen. Det känns som om den passar retromönstret och jultemat perfekt. Så lite vit bollfrans fick förgylla skapelsen. Julstrumpan fylldes med fyra paket. Ett paket att öppna för varje advent innan jul. Som en paketkalender i miniformat. 
Sömnad | gratis mönster, julstrumpa, mönster julstrumpa | |
#1 - - Astrid:

Åh, vilken fin strumpa. Kul att tyget kom till användning :) och förstår fullständigt din kärlek till bollfransen, den är supersnygg!

Svar: Tackelitack tack. Du får ta och gästblogga här någon gång ;)
Sara Nordström

Upp