Att gå på moln


Det finns många tyger och saker med mönster och form av moln just nu. Jag fick en idé att det skulle vara mysigt med en matta i form av ett moln, mjuk och ullig att gå på.
 
Jag ville inte köpa något dyrt material och lekte med tanken att göra den i fleece. Till slut köpte jag en billig matta från ikea som är full med mjuka knoppar. Det finns säkert en mängd olika material som skulle fungera.

 
Jag klippte helt enkelt bort kanterna på mattan och klippte den i form av ett moln. Jag sparade kantbandet som redan fanns på mattan och återanvände det. Det var inte lätt att sy i kantbandet. Det var knöligt, pilligt och mycket tyg i symaskinen. Mattan är kanske inte det verk jag är mest stolt över. Men den duger helt enkelt. Ibland får man utmana sig själv och inte vara perfektionist. Våga tänka att godkänt är helt ok.
 
 
Mattan är i alla fall skön att stoppa fötterna i på morgonen, precis som jag hade tänkt. Den ligger nu i häbbret där jag och sambon sover när vi hälsar på mina föräldrar. Jag har satt upp ett draperi runt sängen för att liksom göra "ett-rum-i-rummet". Det funkar väldigt bra och det är mysigt också. Om man vill kan man dra för draperierna och det blir som en koja eller en sänghimel.
 
 
Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, carpet, cloud, doredo, ikea, ikea hack, matta, moln, molnmatta, rug, sy, sy matta, toftbo, återbruk | |
Upp