Bärens bästa tid är nu

Igår ramlade jag över massor av smultron. En riktig sommarfavorit. Det är få saker som luktar så gott som solmogna varma smultron. Dagens lyxfika blev en tallrik med bär och grädde.
 
 
Ibland drabbas jag av en nedärvd iver att frysa in, spara, sylta och safta alla bär som jag kommer åt. Istället för att njuta av dem när de är som godast. Alltså färska. Jag vet inte om det är något som ligger i generna från den tid då man verkligen behövde spara för att överleva vintern. Ica har ju öppet året runt så det är ju verkligen ingen panik. Ändå händer det att jag andäktigt lägger bären i lådor och stoppar i frysen. I väntan på ett riktigt "speciellt" tillfälle. När det där "speciella" tillfället är vet jag aldrig. Det brukar oftast sluta med att jag sparar alla bär tills det är dags att tömma frysen för att få plats med nästa säsongs bär. Någon som hör hur dumt det låter?
 
Dagens recept är enkelt. Plocka de bär som finns för tillfället. Servera med vispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0