Lite sött...

Jag har verkligen fastnat för att göra saker av rosor i sommar. Kanske för att jag har hittat ett så bra ställe med massor av vildväxande rosor. Och kanske för att de luktar så gott.
 
 
Jag och humlorna har trängts i rosensnåren.
 
 
Jag har testat att göra rosensocker. Det är vanligt strösocker som blandas med rosenblad i en mixer. Se till att rosenbladen är hela och rena. Sockret blir fuktigt så det är ganska tungt att köra i mixern. Sockret blir rosalila och lite klumpigt. Bred ut sockret på en plåt och torka det långsamt på ca 50 grader i ugnen. När sockret är torrt går det att mixa det igen för att slippa klumpar. Det smakar lite karamelligt och inte lika sött som vanligt socker. Jag tänker att jag ska använda det till kakor och till julens godisbak. Kanske brysselkex rullade i rosensocker?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0