...och lite salt

Jag har experimenterat med att göra eget rosenbadsalt. Jag har testat två olika varianter. Jag får återkomma med vilken som fungerade bäst. Den första varanten har jag gjort genom att varva salt och färska rosenblad i en glasburk. Rosenbladen har jag rivit i mindre bitar. Saltet drar åt sig doft och fukt från bladen. Det luktade fantastiskt mycket till en början.
 
 
Den andra varianten har jag gjort genom att först torka rosenbladen. I den har jag också lagt till torkade lindblommor. Lindblommor luktar sött och honungsaktigt och jag tänker att det kommer att passa bra tillsammans med rosorna. En nackdel med att torka växterna först är att de alltid försvinner en del av lukt och smak jämfört med färska. De torkade blommorna har jag sedan mortlat lite i taget tillsammans med salt. Salt och blommor mixas då ordentligt. Jag använde ca 10 klasar lindblom och 20 rosenblad till 4 dl salt.
 
 
Använd ca 1 dl badsalt till varje bad. Andra växter som passar bra att göra badsalt av är t.ex. lavendel, ringblomma eller rosmarin. Jag föreställer mig mysiga långa bad i vinter när jag krypit ner i badkaret med mitt eget rosenbadsalt, en påminnelse och ett löfte om sommar.
Recept | D.I.Y, D.I.Y., DIY, badsalt, gör eget badsalt, rosenbadsalt, rosor | |
Upp