I rosens tid

Björkskrubben var härlig men nu har jag hittat ytterligare ett fint recept på skrubb. Den här gången med socker som bas och massor av rosenblad. Jag har använt mig av den sortens vildrosor som har cerisa kronblad.
 
 
Jag plockade kanske 5 dl blad som var väldigt löst packade. Varva rosenbladen med två dl socker i en bunke. Häll på en dl olja av valfri sort. Jag tog olivolja som var kvar från björkskrubben. Olivolja är väldigt fet så nästa gång ska jag testa med någon annan olja som t.ex. mandelolja eller kokosolja. Tillsätt ev. en tesked citronsaft och mixa hela härligheten med stavmixer.
 
 
Skrubben blev härligt chockrosa och luktar fantastiskt. Ett bra sätt att bevara rosornas doft långt in på hösten. Det känns också bra att skrubben inte innehåller några konstigheter. Faktum är att man skulle kunna äta den om man skulle vilja. Burkarna har jag hittat på loppis för en femma styck. De kommer från umedalens gamla apotekt fick jag veta av säljaren. Här kommer receptet i sin helhet:
 
2 dl strösocker
1 dl olja av valfri sort
ca 5 dl rosenblad ej packade
1 tsk citronsaft
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0