Strykbrädan 2.0

Det är fashinerande hur peppad jag kan bli ibland. Jag kommer ihåg ifjol när jag kom på att jag skulle klä om min styrkbräda. Jag hade hittat ett grönt tyg och stressade upp mig för att hinna göra inköpet. Det var så bråttom att få börja. Ett år senare hade strykbrädan samma fläckiga och trista tyg som förut. Det nya tyget som jag hade köpt hade redan använts till andra projekt. Lika plötsligt som jag får inspiration, lika plötsligt kan den försvinna. För över en månad sedan var jag panikslagen för att mina pyjamasbyxor gått sönder. I brist på köpesbyxor som räcker längre än till vaden, snabbhandlade jag ett tyg för att sy egna. Det tyget ligger fortfarande prydligt i att-göra-högen. Men plötsligt händer det...
 
 
Och nu har det hänt. Jag har uppgraderat mitt gamla arvegods till strykbräda. Jag köpte ett annat färgglatt tyg. Det var lite feltryckt så det blev mitt för blott tjugo kronor. Jag fäste tyget på baksidan av strykbrädan med häftpistol. Efter flera år av lån och svaga häftapparater så har jag investerat i en egen. En med mindre stift och mer kraft. Jag spännde tyget rätt hårt och fäste det på motstående sidor så att det skulle sitta på plats. Eftersom tyget är rutigt så är det viktigt att mönstret inte blir snett på ovansidan. Det överflödiga tyget på baksidan klipptes sedan bort.
 
 
Jag stryker aldrig kläder. Däremot så använder jag ofta strykjärnet när jag syr. Det underlättar mycket. Därför står strykbrädan ofta uppställd i hallen. Nu när den ser roligare ut kanske jag inte behöver irritera mig på att den står och tar plats.
 
Möbler | klä om strykbräda, nytt tyg strykbräda, strykbräda | |
Upp