Vårfix

Jag ska ärligt säga att våren inte är särskilt vacker, rent objektivt sett. Hundbajs, damm, torra löv, lera, lukten av saker som ruttnar och en kropp som är långt från beach 2013. Jag tror att jag gillar våren för att den är ett löfte om det som komma skall. Det finns så mycket att se fram emot.
 
 
Idag har jag vårstädat min cykel. Något praktarsle stal min fina Skeppshult i vintras. Igen. Det är den sjunde cykeln som blir stulen. Trött, tröttare, tröttast. Mamma och Pappa (mest pappa) har snällt nog lånat ut en cykel som stått i deras ladugård. Den är lätt från 50-talet, av märket Monark och en riktig pärla. Jag passade också på att montera en cykelkorg som jag låste fast med en bit metallband och ett hänglås. Det borde finnas en särskild förbannelse för cykeltjuvar.
 
 
Förra helgen flyttade jag ut på balkongen. Soffan har fått ett nytt tyg på sitsen. Vindpoplin är ett bra tyg som är vattenavvisande. Det är inte heller plastigt som vaxduk utan känns som vanligt tyg. Jag häftade enkelt fast tyget med häftpistol. Jag är supernöjd med soffan. Den är mycket skönare att sitta i/på än många balkongmöbler som jag provat.
 


Jag har alltid varit löjligt förtjust i kulörta ljusslingor. Festligast är den gamla sorten med riktiga glödlampor. Men jag har hittat en bra variant till balkongen. Den drivs med solenergi vilket är bra för miljön. Den tänds av sig själv när det blir mörkt. Vilket är väldigt sällan under en norrländsk sommar, men det kommer ju en höst också.

 
Dessutom har jag hittat den här byrån på loppis för ynka 50 kr. Den kommer att bli årets balkonglåda. Jag måste bara fundera klart på om jag ska måla den. Och vad som ska planteras i den. Det kommer att bli så fiiiiiiint.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0