Leka barnprogram

Idén till de här grytlapparna har jag helt och hållet snott från en kompis. Jag fick två stycken i present för många år sedan och gillade dom supermycket. De här två snyggingarna har jag sytt till min syster utifrån samma modell. Perfekt om man vill liva upp matlagningen lite. Prova att leka matlagningsprogram eller barnprogram medan spagettin kokar.
 
 
 
Vill du testa att sy egna så finns mönstret till hunden här och mönstret till krokodilen här. Modellerna går lätt att modifiera till andra djur. I mönstret har jag räknat in en halv cm sömsmån. Till stoppning har jag använt ett lager fleece och ett lager tvättad bordsfilt. Det finns säkert många olika varianter av vad man kan stoppa i mellan.Grytlappar kan lätt bli fläckiga så använd tyger som är tvättade så att de inte krymper.
 
Klipp till stoppning och ett rött tyg till munnen. Klipp även till två bitar till överdel och underdel. Börja med att sy själva gapet. Lägg stoppningen samt ett rött tyg på varandra och sy en söm mitt i "viket". Rita sedan på fri hand ut var du vill att tänderna ska vara. Sy en vit söm genom alla lager så att det bildas "tänder". Låt det röda tyget vara överst.
 
 
Snygga till ytterkanterna i efterhand ifall de blivit ojämna. För att munnan ska gå lättare att stänga sydde jag sedan en söm på baksidan av munnen. Jag sydde inte hela vägen ut till kanterna. Då går det lättare sedan när man ska sy ihop med överdel och underdel.
 
 
Om du syr hunden så vändsy öronen och sy fast dem på överdelen. Sy sedan fast överdel och underdel med munnen. Sy från punkt B till punkt B. Lägg sedan ihop delarna räta mot räta och sy ihop sidsömmarna. Fålla kanten och brodera ögon. Fäst en hängare i fållen så att grytlappen går att hänga upp.
 
 
Sedan är det bara att laga mat och ta det lugnt.
 
 
Gratis mönster, Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, east, easy, free pattern, gratis mönster, grytlapp, grytlappar, hund, krokodil, oven mitt, sew, sy, sy grytlapp, sy grytlappar, återbruk | |
Upp