Snygga etiketter

När det är dags att ge bort julklappar så kan det vara roligt att göra fina paket. En enkelt trick är att använda fina etiketter. Jag har tidigare delat med mig av de här klassiska etiketterna som jag köpt på loppis.
 
 
Idag är det rätt enkelt att själv skriva ut och göra snygga etiketter själv om du har tillgång till en färgskrivare. Det finns också många fantastiska personer som delar med sig av sin egen design. Här kommer tips på några som jag hittat.
 
Till exemple etiketter i form av jultröjor från bloggen Love vs design Bilden är också lånad därifrån.
 
Ugly Sweater Gift Tags l
 
Eller kanske några retro pastelliga etiketter som påminner om gamla bokärken. Det finns mycket fint på bloggen Free pretty things for you Till många olika tillfällen. Bilderna är också lånade från bloggen.
 
Free_vintage_girl_on_swing_Tags_FPTFY_2          free_vintage_fawn_tags_by FPTFY
 
Mina personliga favoriter är de här retrosnygga etiketterna från My girl thursday
 
 
 
Fler etiketter finns att ladda ner från bloggen Kelli Murray
 
http://www.kellimurray.com/wp-content/uploads/2012/12/free-christmas-gift-tags.jpg
 
Eller klassiska, hemvävda etiketter från bloggen Craft and creativity Bilden är också lånad därifrån. Där finns dessutom en massa tips på annat pyssel.
 
Tags, free download - from Craft & Creativity
 
 Vilka är dina favoriter? Har du tips på fler?

Julgodis

En gammal fin tradition är att jag varje år drabbas av minnesförlust och tänker att det skulle vara roligt att göra julgodis. Det infaller i december varje år. Sedan ägnar jag timmar åt att svära i köket medan knäcken kokar över, chokladen kladdar, utom på pralinerna där de ska vara, hasselnötterna blir brända, tryfflarna stelnar inte, och det är socker på precis alla ytor inklusive min kropp. Sedan ropar jag mot taket "Varför!" och tänker att det finns ju alldeles perfekta praliner att köpa i affären. Bara sinnesrubbade människor utsätter sig för detta.
 
 
Och ja, jag är fortfarande sinnesrubbad. En favorit är att rosta hasselnötter, rulla in dem i nougat och sedan doppa i choklad. En annan god nöt är macadamianötter. De går dessutom att hitta saltade i affären, vilket är gott till choklad. Nougaten går också att byta ut mot marsipan eller mandelmassa, om du är lagd åt det hållet.
 
 
 Jag har också en form att gjuta smält choklad i. Formen gör små fyrkanter med bokstäver på. Den är perfekt att hälla upp choklad i om det blir något över efter annan godistillverkning.
 
 
 
En annan god variant är vit chokladtryffel med hallon. Här har jag toppat med lite rosensocker

 
Det är bara att konstatera att det går lättare att äta än att göra. Men gott är det.
 
 

Julmarknad

Förra helgen var det julmarknad. Mamma och jag packade upp alla våra saker. Eftersom vi båda tycker att det är roligt att göra olika saker så blev det en salig röra.

 
Bland annat fanns i min produktion: julstrumpor,
 
 
en liten tantportmonnä,
 
 
en prylhylla,
 
 
en lapptäcksboll, 
 
 
haklapp,
 
 
och kakfat.
 

Mammas produktion innehöll massor av saker som t.ex. egenmålade gratulationskort,
 
 
supersköna förkläden i alla storlekar och färger, ibland med matchande sjalett,
 
 
väskor,
 
 
och mattor, armband, kransar, knäckebröd, fågelmatare lampor och mycket mycket mera. Det kom mycket folk och det var riktigt roligt att stå på marknad. Träffade en massa gamla kändisar. Men oj så trött jag blev efteråt.

RSS 2.0