Förtiondedagknut då kastas julgranen ut

Jag förstår inte riktigt alla som med glädje och lättnad kastar ut julgran och julpynt så snart julen är över. Varför gör de sig besvär med att plocka fram saker som de inte tycker om? För ärligt talat kan ju personer inte vara särskilt förtjusta i saker som de inte står ut med mer än någon vecka. Om man inte tycker om julgran och tomtar varför ens ta in dem till att börja med? Övergår mitt förstånd. Men så har jag alltid varit väldigt selektivt med min julhysteri och vilka saker som uppfyller min estetiska kravspecifikation. Vilket inte har hindrat vänner från att förse mig med fantastiska fantasifulla julpynt. Här ska ordet fantasifull ses i sin mest positiva bemärkelse.
 
Allra mest förtjust är jag i alla extra ljuskällor som adventsstjärnor, ljusslingor och stearinljus. (Elektriska adventsljusstakar är per definition fula och bannlysta) Julgranen lyser upp väldigt fint och har fått lysa upp den mörka januarimånaden också. Men igår fick den gå ut.
 
Jag tycker också om att köpa gamla julgranskulor på loppis och antik. I år har jag sett till att ordna lite praktiskt och smart förvarig till alla udda kulor som jag samlat på mig i olika storlekar.
 
 
Jag brukar ha små adventsgranar istället för stor gran så därför har jag många små kulor.
 
 
Jag har köpt själva pappaskarna på Panduro eftersom de passade så bra i storlek. Men det går självklart att använda skokartonger eller annat som finns hemma. Jag har klätt askarna med vanligt papper som jag skrivit ut. Det finns massor av gratis varianter på nätet T.ex. Craft and Creativity eller MeinLilaPark
 
 
Locken fick fortsätta att vara vita. Jag ritade med vanliga barntuschpennor på frihand. Jag måttade bara ut själva cirklarna för julkulorna. Har nästan glömt bort att det är roligt att rita. Varför har jag slutat med det bara för att jag blivit vuxen?
 
 
Invändigt byggde jag ett enkelt rutmönster av kartong. Jag tog baksidorna av gamla använda collegieblock. Rutmönstret sitter inte fast i lådorna. Jag tycke att det blev stabilt ändå utan att behöva limma fast dem. Några lådor fick matchande pappersmönster på insidan också. Jag använde vanligt limstift för att limma. Det gör pappret mindre knöligt än "blöta" lim.
 
 
Silkespapper kan också vara bra för att kulorna ska ligga tryggt. Den här lådan är klädd i en bit tapet som jag fått från den lokala färgaffären. De ger bort tapetsnuttar som blivit över vid olika skyltningar.
 
 
Jag är mycket nöjd med resultatet. Nu kan jag förvara mina julgranskulor med stil tills det är dags att ta fram dem igen nästa år. På återseende!
Allmänt pyssel | D.I.Y, D.I.Y., DIY, askar, christmasballs, förvaring, julgranskulor, julkulor, kartong, klä, om, pappaskar, papperspyssel, papplådor, storage | |
#1 - - Anna:

Du är så himla duktig!! Allt blir så fint sååå.

Svar: Tack tack. Kul att höra :)
Sara Nordström

#2 - - Ulrika:

Oj vad fina askarna blev. De blir ju ett pynt i sig själva:-)!

Svar: Tackelitack tack. Finpyntet förvaras med stil nuförtiden.
Sara Nordström

Upp