Supermantlar

Jag har sytt superhjältemantlar till mina systerbarn. Jag tycker att alla borde ha en egen. Till exempel när en känner sig lite nere. Då kan man ta på sig sin mantel och förvandlas till ett alter ego som är lite tuffare, kaxigare och starkare än en själv. För att inte tala om alla gånger som man känner sig som en häxa.
 
 
 
Mantlarna är sydda i krossad plysch. Det faller snyggt och är sådär lagom elegant. Sedan hittade jag ett fantastiskt fodertyg. Det är egentligen överkurs att fodra en sån liten mantel men jag kunde inte låta bli. Det glittrar magiskt när man snurrar runt i sin cape.
 
 
Den ena manteln blev röd och den andra lila innuti. Om man vill går det också att vända dem ut och in för en glammigare look. Tänkbara tillbehör kan t.ex. vara Zorro-ögonbindel, juvelprydd krona, häxhatt, trolleristav, hög hatt, alvöron eller spandextrikåer.
 
 
 För den som vill sy en egen så finns ett mönster här. Skriv ut på A4. Jag tycker att mantlar är snygga som har lite "axlar". De sitter bättre också. Mönstret innehåller bara den översta delen av mönstret. Det är sedan bara att förlänga mönstret beroende på hur lång manteln ska vara. Vidden på manteln bestäms av hur breda bitarna görs nedtill. Det går också att anpassa efter det tyg som finns. Modellen är rätt flexibel i storlek och bör passa ungefär 3-6 år.
 
Gratis mönster, Sy till barn, Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, barn, barnmantel, enkel, free pattern, gratis mönster, mantel, mönster, sy, sy enkelt | |
#1 - - Johanna:

Hej, jag skrev ut mönstret på A4 men det ser jättelitet ut. Ska det verkligen vara A4?
Mvh Johanna

Svar: Hej Johanna
Mönstret är tänkt att skrivas ut på A4. Framsidan består av fyra delar och tillsammans blir de ca 30 cm rakt över från axel till axel. Baksidan består också av fyra bitar. Bäst är att mäta barnets mått från axel till axel och sedan bredda mönstret ifall det behövs. Lättast är i så fall att lägga till någon centimeter mitt fram och mitt bak.

Hoppas att det var till någon hjälp.

Hälsningar Sara
Sara Nordström

#2 - - Emma:

Är det X4 med det vändsydda insidan eller utan den? Förstår inte hur man ska pussla ihop mönsterbitarna. Vilken är fram och vilken är bak?

Svar: Hej EmmaDet är så otroligt svårt att förklara. Fram och baksidan ser likadan ut. Enda skillnaden är att mitt bak så syr du ihop medan det lämnas en öppning fram. Själva yttermanteln består alltså av åtta bitar. Fyra fram och fyra bak. Om du vill fodra med ett annat tyg så syr du en mantel "till" som är likadan. Sedan sys de ihop i halsen.
Sara Nordström

#3 - - Emma:

Ohh de var snygga, önskar att man kunde köpa en mantel av dej 🌸

Svar: Åh tack. Vad kul. Jag har faktiskt fått frågan förut men jag tycker att det är för mycket jobb för att sy för att sälja. Svårt att ta betalt för arbetstiden och svårt med en så liten produktion att bli effektiv. Men jag vet att de är mycket välanvända hos mina syskonbarn. /Sara
Sara Nordström

Upp