Vik en påskhare

 
Här kommer ett pysseltips som går fort att göra. Det är lätt att börja massproducera dessa söta påskharar. När jag väl knäckte koden så blev det några stycken. En beskrivning inklusive film hittar ni här tillsammans med en massa andra origamitips. Det tog lite tid innan jag förstod instruktionerna. Jag tittade på filmen några gånger innan det blev rätt.
 
 
Kaninerna kan hängas i påskriset, läggas i påskägget, sättas fast på ett paket eller användas som dekoration. Jag har också testat att vika fjärilar. Beskrivning till dessa enkla fjärilar hittar ni på fina bloggen Design and form Fjärilarna är enkla att vika. Om kaninerna ger huvudbry så testa en fjäril istället.
 
 
Jag är egentligen inte särskilt förstjust i fjärilar. Jag tycker att de är läskigare insekter än t.ex. spindlar och getingar. De är oberäkneliga och jag får alltid känslan att de liksom inte har någon kontroll över sig själva. Det känns som att de när som helst kan bryta kontraktet som vi har med de andra djuren. Nämligen att så länge vi lämnar dem i fred så låter de oss vara i fred. Men fjärilar de väcker rädslan att de när som helst ska flaxa in i mig, helt oprovocerat. Tur att dessa är i papper.
 

Introducing Elvis

Är det någon mer än jag som brukar hasa omkring med nålar i munnen? Eller som upptäckt att när man behöver en nål så är nållådan på något konstigt sätt aldrig på samma ställe som en själv? Eller som någon gång spillt ut sagda nållåda med resultatet att dessa små, nästan osynliga farligheter, ligger lömskt utspridda över hela golvet?
 
Det har i alla fall hänt mig mer än en gång och resulterat i väl valda kraftord. Men nu introducerar jag den lilla hjälpredan Elvis. Elvis är en nåldyna som sitter som ett armband. På det sättet är nålarna alltid med en på ett praktiskt avstånd samtidigt som det går att använda båda händerna utan hinder. Det är ingen risk att nålarna spills ut.
 

Elvis kan ses som en prototyp och en testmodell. Det var lite svårt att få till rätt modell på skalet. Det är nog lätt att förstår principen, men när jag fördigställt mönstret lägger jag ut det och en beskrivning. Självklart går det att göra något annat än en sköldpadda t.ex. en blomma, en krabba eller varför inte en liten wodoo-docka.
 
 
 Jag kan inte hjälpa det. Jag blev kär i Elvis på en gång. Han är så söt.
 

Mera tygpussel

Blir man inte glad av alla färger? Det kliar i fingrarna och statistik känns så fantastiskt ointressant just nu.

 
 

RSS 2.0