Från oss alla till er alla...

 
Jag önskar att det var så här mycket snö. Det är det tyvärr inte, utan bilden är från en jul för några år sedan. Tänkte ändå att den kan sprida lite stämning. Önskar alla en fridfull jul och ett gott nytt år.

Nya örhängen

Förra året så fick jag paket med pyttesmå julgranskulor på. I helgen innan vi skulle på lilla julafton svängde jag ihop ett par nya örhängen.
 
 
Jag använde krokarna från ett par gamla örhängen. Typ sådana som jag fått från bokklubb eller tidningsprenumeration. Med en liten tång böjde jag ut krokarna och tog bort de gamla hängena. Sedan fäste jag istället julkulorna och nöp ihop igen. Lätt som en plätt. Det var svårare att få hål i öronen igen. De växer alltid igen när jag inte använder örhängen.
 

Chokladgodis

Här kommer recept på ett godis som min mamma har bjudit på. Det är väldigt enkelt att göra.
 
 
Du behöver:
100 gr mörk choklad
100 gr vit choklad
2 1/5 dl nötter (Jag tog hasselnötter, pecanötter, mandel och macadamianötter)
2 msk färskpressad apelsin
2 msk socker
1 tsk flingsalt
 
Väldigt enkelt. Smält den mörka chokladen och låt den flyta ut på bakplåtspapper på en plåt. Låt det stelna. Under tiden hacka nötterna grovt och rosta i en stekpanna. Tillsätt sedan socker och apelsinsaft och låt det hela bubbla på svag värme så att sockret karamelliseras. Smält sedan den vita chokladen och häll den ovanpå den mörka. Strössla nötterna  över chokladen. Sista av allt toppa med flingsalt. Låt allt svalna till en hård kaka. Skär sedan i små bitar och njut. Den sötsalta blandningen är väldigt god. Nötter och choklad kan ju heller aldrig bli fel.
 
 

Adventsmys

Bloggen har krånglat av och till. Är det inte det ena så är det det andra. Tur att jag har en sambo som kan fixa och trixa så att allt ska vara ok nu.
 
Advent är en mysig tid tycker jag. Tända ljus, adventsstjärnor, pyssel, bakning m.m. Här är en krans som jag gjorde till ytterdörren. Mest mossa, röda nypon och kvistar. Fåglarna verkar ha låtit den vara för en gångs skull. Annars brukar de leta efter mat i kransen.
 
 
Hjärtana har jag faktiskt täljt själv. Ett litet experiment när jag gjorde svampar. De har legat i en påse eftersom de är ganska skeva och fula. På rätt ställe kan de vara ganska charmiga också.
 
Jag har hunnit med den årliga turen till Gällivare också. Där är det alltid snögaranti och otroligt vackert.
 
 
Det är mycket lättare att drabbas av julkänsla när det är snö ute och det knarrar under skorna. Även om solen går ner tidigt så gör snön att det är ljust ändå.
 
 
Som vanligt har vi bakat pepparkakor i mängder. Det luktade gott i hela huset. Årets pepparkaka blev Twisted Sister loggan efter önskemål från sambo. Ibland pysslar vi också. Här är några täljda romtar som vi gjorde för några år sedan. Jag är inte så mycket för tomtar men de här gillar jag. De var både lätta och roliga att göra så det kan lätt blir en liten armé. Jag har inte lika många som Kattis däremot.   
 

Sen är det viktigaste att umgås såklart. Skönt att bara vara, mysa omkring i OS-uniformen (d.v.s. långkalsonger) och äta goda saker. Det är roligt att sova över även när man är vuxen. Det borde man göra oftare. Och ibland får man somna till en härlig brasa i kaminen.


RSS 2.0