Tilde-tröjan

För inte så länge sedan kom en ny människa till världen. Hon heter Tilde och jag har sytt en liten tröja till henne. Mönstret finns att hämta gratis på nätet. Made By Me delar generöst med sig. Beskrivning och bilder hittar ni på hennes blogg. Själva mönstret ni hittar här. Jag gillar omlottfunktionen eftersom det gör att tröjan blir fexibel i halsen och lätt att ta av och på.
 
 
 Det är omöjligt att fota den här tiden på året. Det är mörkt mest dygnet runt där jag bor. Tyget är i alla fall grått sweatshirt-tyg. Till insidan av luvan så använde jag återbrukat tyg från en av mina avlagda t-shirts. Ett mjukt lila trikåtyg.
 
 
Som tur är hittade jag matchande färg till muddarna och på magen sydde jag fast ett T som i Tilde. Mönstret var lätt att följa och det blev fint med stickningar i en annan färg. Det enda som var lite svårt var att innertyget i luvan trycktes ut av pressarfoten och drog iväg. Annars var det riktigt roligt att sy. Modellen kan nog bli riktigt fin i plysch också.
 

Återbrukskudde

Hoppas att ni haft en god jul och ett gott nytt år. Tiden går fort när man har roligt och jag insåg att det var länge sedan jag gjorde ett inlägg. Under julhelgen lyckades jag köpa dessa fina tyger från en facebookgrupp för retrotyger. Superfina och lite juliga.
 
 
Före jul fick jag också en rolig presentpåse från en kollega. Den innehöll trasiga örngott, spetsar från trasiga lakan och lite annat spännande. En riktig guldgruva. Inte behöver jag ha dåligt samvete för att klippa sönder sådant som är trasigt heller. Så jag satte ihop olika tygbitar till ett kuddfodral.
 
 
Jag använde monogramen från de trasiga örngotten. Otroligt fint handarbete som någon lagt ner massor av tid på. En av de trasiga spetsarna fick vara med också.
 
 
När jag sytt ihop de olika bitarna och pressat isär sömmarna satte jag fast ett vanligt vitt bommullstyg bakom. Jag quiltade rakt igenom båda lagren och följde sömmarna mellan bitarna. Framsidan består alltså av två lager tyg. Sedan sydde jag ihop framsidan med baksidan som fick bli ett av hjärttygen.
 
 
Jag sydde viket på insidan av kudden. Då går det att ha båda sidorna av kudden framåt beroende på vilket humör som råder. Örngottet stängs med band i ena änden.
 
 
Jag avslutade med att sy en söm på rätan ca 1 cm från kanten så att det blir en liten vinge runt om hela örngottet. Det gör att inga råa kanter blir kvar innuti örngottet. Eftersom jag satt ett tyg på insidan av lapparna så blir det inte heller några fransiga sömmar från lapparna. På det hela taget mycket nöjd. Fick dessutom nöjet att testa mammas nya symaskin.
 

RSS 2.0