Sommarblomster

Äntligen blev det lite värme hos oss också. Önskar alla en fin midsommar med en inspirationsbild på nyss loppade tyger. Jag har inte bestämt än vad det ska bli men de passar fint ihop.
 
 

Björkskrubb

Jag har gjort en egen björkskrubb. Superhärlig för torra vinterben.
 
Recept
1,5 del salt, vanligt bordsalt
4 msk olja (varav 1 msk kokosolja)
1 tsk honung
1 dl örter (björkblad, färska och nyutslagna)
 
Blanda alla ingredienser med en stavmixer. Måtten är inte exakta. Om du vill ha en rivigare skrubb så tillsätt mera salt. Om du vill ha en mjukare skrubb så tillsätt mer olja och honung. Val av olja är också individuellt. Själv gillar jag mandelolja men en kallpressad olivolja går också bra. Jag tog också en msk kokosolja eftersom den också är skön och lätt går in i huden.
 
 
Skrubben håller några månader. Förvara ev. i kylen för längre hållbarhet. Men det finns ingen anledning att inte göra slut på den med en gång. När den är slut är det bara att göra mer.
 
 
Basen som består av salt och olja går lätt att kombinera med olika örter som är hudvänliga, t.ex. färska rosenblad, lindblommor, tusensköna eller ringblommor. För mer inspiration kolla in Lisens gröna värld

Mitt inrutade liv

Japp då har jag börjat virka. Rutor. Massor av rutor. Hade virkskola med mamma för någon helg sedan och kunde inte låta bli att köpa garn. Kanske blir det en filt, kanske en kudde, kanske en grytlapp. Vi får se hur långt jag orkar.
 
 
Rutan heter "Maybelle square" och beskrivning hittar ni gratis på bloggen My Rose Valley. Garnet heter Tilda och finns i en massa fina färger. Kan inte riktigt bestämma om jag ska blanda vilt eller försöka hålla mig till en färgskala. Eftersom jag räknar med att hålla på ett tag så tänkte jag att jag kan köpa mera garn allteftersom. Jag skulle tro att det är ett projekt som kommer att hålla mig sysselsatt ett tag.
 
 
 

RSS 2.0