Tävling

Då kör vi! Dags för en tävling på bloggen. Jag har tre stycken adresslappar som jag tänkte lotta ut, sådana som man fäster på resväskan. Alla är sydda med mina små händer. De finns i tre olika färger grön, blå och röd.
 
 
Så här gör du för att delta. Lämna en kommentar till det här inlägget nedan. Glöm inte att inkludera en kontaktuppgift och att skriva vilken färg du vill vinna. Tävlingen pågår under hela april månad. Tipsa gärna andra. Lycka till!

Plötsligt händer det

Jag vinner aldrig på lotterier. Men för ett tag sedan hände det faktiskt att jag vann en utlottning av det här fina instruktionshäftet från Buttericks.
 
 
Det var bloggen Sew Vera Venus som hade utlottning. Den som gillar att sy kläder efter äldre snitt kommer verkligen att gilla hennes blogg. Hon bjuder dessutom på en massa gratis mönster. Kolla in!

 
Häftet är fullt av nördiga sytips som hur man syr olika kragar, fickor, ärmar m.m. Och den förlorade konsten att pressa. Författaren skulle förfasas över min slapphet och brist på nogrannhet.
 
 
Den innehåller också klassiska återvinningstips som hur man syr om en kappa till en dräkt. Allt med fantastiska illustrationer och tydliga steg-för-steg beskrivningar. Den är ljuvlig på det hela taget. Jag blev lite peppad på att skapa en egen tävling på bloggen. 
 
 

Portabel nåldyna

För ett tag sedan sydde jag en nåldyna som går att ha på handleden. Mycket praktiskt när man har större projekt och vill ha nålarna med sig. Nu har jag sytt en till till min mamma också. Det blev i form av en mus den här gången.
 
 
Vill du göra en egen så finns mönstret här. Tyvärr är det inte alltid lättare att sy små saker. Det var väldigt pilligt och många små bitar att hålla rätt på. Jag använde tunnt bomullstyg som halkade omkring en hel del. Det kanske skulle fungera bättre att stärka tyget med vliseline.
 
 
På undersidan av musen finns en "hälla" som armbandet träs igenom. Armbandet kan stängas på alla möjliga sätt men jag använde kardborreband. Jag har också ganska breda handleder så det kan vara bra att mäta så att armbandet får rätt storlek.
 
 
Öronen kan riktas både framåt eller bakåt efter smak. Ett tips är att sy öronen i en störe bit tyg och sedan klippa ut dem. Det kan annars vara svårt att sy med små tygbitar. Jag avslutade med att brodera ögon, nos och fästa morrhår och en svans.
 
Jag vet att en del har haft svårt att öppna mina mönsterlänkar. Jag testar därför att lägga upp mönstret som en bild också. Det borde fungera lika bra att skriva ut på A4 papper.
 
 
Den nåldyna som jag sydde till mig själv var i form av en sköldpadda.
 
 
Länk till inlägget finns här och ungefärligt mönster kommer nedan.
 
 

RSS 2.0