Barnvagnsmobil

Jag har blivit moster igen. Till världens finaste Ture Ewert Gösta. Lyckan!
 
Mitt i flyttandet så ville jag såklart ändå sy något till Ture. Det fick bli en barnvagnsmobil. 
 
 
Jag använde mig av ett gratis mönster med mjuka bokstäver som finns hos Ottobre. Mönstret hittar ni för gratis nedladdning här. Perfekt att göra av överblivna tygslattar. Jag strök på vliseline för att ge mer stadga till tyget. Det gör också att tyget inte fransar sig lika lätt. För att sy bokstäverna så krävs väldigt liten sömnsmån. Jag sydde med förstärkt raksöm för att att sömmarna skulle hålla och för att det skulle gå lättare att vända på dem. 
 
 
För att underlätta så klippte jag inte ut bokstäverna direkt. Jag ritade och sydde först, och klippte ut i efterhand. I överkanten sydde jag in små hängare så att bokstäverna ska gå att hänga upp. De är stoppade med fiberfill och öppningarna sydde jag igen för hand. Ett tips för att få snygga sömmar är att sy ihop med osynlig söm. Det finns många andra som kan förklara det bättre än vad jag kan. Googla "smygstygn" eller kolla in den här filmen. Den visar hur man syr ihop en stickning men principen är densamma.
 

Lång tid ingen sedd

Det har varit en annorlunda period i livet och det har inte blivit så mycket bloggande. Jag har mått ganska dåligt ett tag och semestern försvann i ett vakuum. När det blev vardag igen så har vi varit mitt uppe i en flytt. Det mesta av min lediga tid har ägnats åt att renovera en lägenhet. Så här såg det ut när vi hade rivit ner tapeter.Lägenheten blev några kvadratmillimeter mindre. Vi fick riva ner tapet i alla rum.
 
 
Vi har också målat tak, tapetserat vardagsrum, kök, sovrum, arbetsrum/lekrum, gästsrum, målat två hallar, målat köksskåp invändigt, målat garderober invändigt, bytt kökshandtag, satt igen en dörr, dragit el m.m. Med "vi" menar jag mest att alla hjältar som hjälpt oss. Utöver detta har vi packat ihop en lägenhet och flyttat till ett nytt ställe. Samtidigt som jag börjat på ett nytt jobb. Puhh!
 
Men lite odling har det blivit i sommar. Fick fina pallkragar av pappa. De oljades och jag lade tidningspapper i botten. 
 
 
Jag fyllde lådorna med jord, jordgubbsplantor, sallad, morötter, rödbetor och rädisor.
 

Det blev en kall och regning sommar så jag behövde inte vattna så mycket. Morötterna blev i alla fall finfina. Och goda.
 
 
En rolig grej på semestern var ett besök hos en kompis. Förutom allt annat roligt vi gjorde så testade vi att gjuta betong och då blev den här tomten till. Jag kan inte riktigt bestämma mig om den är kitchig eller om den är rolig. Nu bor den i alla fall bland mina pelargoner.
 

RSS 2.0