Salta chokladsnitt

Sedan i höstas så är jag ledig en dag i veckan. Jag är hemma med trollungen och det har varit jättebra tycker jag. Det är härligt att ha en dag mitt i veckan när vi kan ta sovmorgon, äta frukost i lugn och ro och slippa stress med hämtningar och lämningar på förskolan. Ibland planerar vi roliga saker och ibland är vi bara hemma och njuter av att vara det.

Den senaste månaden har det varit - 20 grader varenda dag och massor med snö ute. Ingen av oss har känt någon större lust att göra utflykter utomhus. Förra veckan passade vi på att baka. Småkakor funkar bra att baka tillsammans. Junior får hälla i allt i matberedaren och smaka på alla ingredienser. Jag får läsa recept och sköta ugnen. Bra arbetsfördelning.

\n
\n
 
\n
Jag gillar kombon mörk choklad och salt. Jag brukar ha en nypa salt i de flesta typer av chokladkakor. Nu har jag tagit steget längre och toppat mina chokladsnitt med flingsalt, ungefär som många recept på julgodis. Kakorna blir härligt sega i mitten och knapriga i kanterna. Jag tycker att jag fått till receptet perfekt.

Här kommer receptet på mina salta chokladsnitt:
4 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
3,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
200 gr smör 
1,5 msk ljus sirap

Rulla degen till tre lång rullar. Grädda ca 15-20 minuter på 175 grader. Skär i bitar när de kallnat lite. Ät och njut. Helst lite varma med massor av kall mjölk.

\n
\n
 

Recept | baka, barn, choklad, chokladsnitt, flingsalt, kan, salta, sara, själv, småkakor | |
Upp