Höstkuddar

Jag har helt snöat in på material som vadmal, ull, tweed, sammet och manchester. Alla tyger med härligt mysig yta och skön struktur.Dessutom så behövde jag några kuddar att matcha min lila soffkuddar med. Så jag har haft kuddfabrik. Tre olika tyger inköptes på Ohlssons. Den ena kudden blev enkelt randig.

Och med en söm runt om så att det blir en fin kant. Den andra kudden blev ett lappverk. Båda kuddarna är sydda i stolek 60 cm x 50 cm. Jag använda mig av mönsterpapper och ritade hur jag ville att lapparna skulle se ut och sedan klippte jag isär pappret och använde som mönster på de olika tygerna. Jag hade också i förväg ritat upp vilka tyger som skulle bli vilken lapp. Pilligt men mycket enklare än det låter.  Jag började med att sy ihop hörnen så att jag fick fyra stycken fyrkanter. Det gav mig möjlighet att justera ifall tygen dragit eller bucklat sig. Jag pressade isär sömnsmånderna på baksidan och sydd sedan ihop de fyra bitarna till en framsida.

När jag sytt ihop själva kudden så tog jag en bit tyg och klädde runt en knapp. Jag använde lite fiberfill för att göra den mjuk och sydde sedan rakt igenom kudden med en grov nål och sedan knöt jag fast knappen på baksidan.

klädd knapp


Blandat | | Kommentera |
Upp