Mümsigaste müslin

Jag har testat att göra min egen müsli och är helt såld på resultatet. Till och med morgnarna känns lite lyxigare och godare med denna kalasfrukost. Man kan använda i princip vad som helst som man gillar och tycker är gott men här kommer min blandning.

1,5 dl rostade hasselnötter
1,5 dl rostade havrekorn
1 dl rostade solrosfrön
1 dl rostade pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 dl rågflingor

3 msk honung el sirap
3 msk olja
6 msk koncentrerad äppeljuice
rikligt med kanel
kardemumma

Jag rostade alla ingredienser i torr stekpanna. De rostades var för sig eftersom de kan ha olika rostningtid. Hasselnötterna gnuggade jag bort skalet på och delade/hackade grovt med kniv. Sedan blandade jag ihop alla ingredienser till "kladdet" i stekpannan och lät allt smälta ihop. Sedan rörde jag i alla torra ingredienserna i stekpannan och lät allt stekas på svag värme i ca 20 min. Var försiktig så att det inte bränns. Man kan köra müslin i ugnen också. Jag har testat detta en gång tidigare men den brändes vid och blev kolsvart väldigt snabbt så den här gången tog jag det säkra för det osäkra och stekte istället. När müslin svalnat så förvara den torrt.

recept egen müsli

Müslin har jag toppat med hackade torkade aprikoser, gojibär, tranbär, sultanrussin och bananchips. Allt detta hittades i lösviktshyllan på ICA. (De ska inte förvaras med müslin. Då blir de knallhårda.) Sedan är det bara att äta och njuta.

recept müsli
Recept | | Kommentera |
Upp