Skedskyltar

Jag har aldrig riktigt förstått varför man ska skylta det man odlar. Vet man inte vad man planterat? Är det bara för att jag har så små odlingar som jag kan hålla rätt på vad jag petat ned i jorden? Jag kunde dock inte motstå frestelsen att göra några skedskyltar.

Skyltar till trädgården gjorda av gamla skedar

Jag köpte några gamla skedar i nysilver på loppis. De är rätt så stora för ändamålet men det vad jag hittade. Jag tog en gummiklubba och bankade ut skeden så att det blev platt istället för skålad. För att skydda ytan på skeden hade jag en bit läder under medan jag bankade på dem. De måste ha varit i olika material för en del var lättare än andra att banka ut.Sedan använde jag metallstansar för att stansa ut bokstäver i den platta delen av skeden. Stansarna lånade jag av min syster som använt dem till att göra smycken. De är som små metallstavar med en bokstav längst ut. Finns t.ex. att köpa här. Pappa fick låna ut en slägga och ett städ när jag skulle stansa men jag fick ändå ta i en hel del. Lite precisionsarbete men jag gillar att bokstäverna inte är helt raka. Det beror säkert också på materialet i skedarna hur hårt man måste slå.På en del så fyllde jag i bokstäverna med svart vattenfast tuschpenna. Det som kom utanför putsade jag bort med lite tandkräm. Om man vill att skyltarna ska vara blanka så kan man putsa upp hela skeden med tandkräm. Jag tyckte att det var fint med lite patina så det fick vara kvar.

Skylt för ogräs till trädgård

Det blev också en skylt med texten ogräs. "Cruseferae" är det latinska namnet för växten åkerogräs. Kul va! Vem har inte ogräs någonstans i trädgården. Sedan är det bara att peta ner skedarna i jorden. Hur fint som helst. Jag skulle vilja göra några mindre skedar också. Vi får se ifall det blir någon loppislycka i sommar.
Blandat, Odling | | Kommentera |
Upp