Dagens tips - sprättmojjen

Dagens husmorstips kommer från min mamma. Jag vet inte om ni syr fel någon gång. Det gör jag. Det är en del av att lära sig antar jag. Däremot försöker jag att inte sy samma fel flera gånger. När jag började sy en gång i tiden så hjälpte min mamma mig att sprätta. Hon har kommit på att det lilla verktyg som används för att ta bort färgrester från fönsterglas, är ett utmärkt hjälpmedel. Det går väldigt fort att sprätta med den. Vilket är bra om man syr fel ibland.
 

Den lilla skrapan har ett rakblad som är vasst på ena sidan. Rakbladet går att ta lös så att man kan byta när det blivit ovasst. Det går också att vända på rakbladet när det inte används så att man inte skär sig. Sprättmojjen passar bäst på stadiga tyger som tål att man drar i sär sömmarna när man sprättar. Jag har köpt mina i färgaffären för ca. femton kronor.

 
Men det viktigaste tipset för att inte sy fel är nog att se till att ta paus när man börjar bli trött. De flesta felen görs när jag har bråttom eller håller på väldigt länge i sträck. Ta en kopp te, gör någonting annat en stund och sedan så löser sig allt.
Blandat | sprätta tyg, sy, unstitch fabric, untack fabric | | Kommentera |
Upp