Slöjda med Sara

Slöjda med Sara. Det kanske skulle kunna vara ett alternativt namn på bloggen. Jag syr ju mest men nu har jag provat på att tälja dessa svampar i trä.
 

Väldigt roligt och inte så svårt heller. Alla instruktioner är egentligen överflödiga eftersom Sven har gjort en film som förklarar allt som man kan behöva veta.

 
Jag sågade till lämpliga bitar av ett lövträd hemma på mamma och pappas mark. Svårt att säga vilken typ av träd då det var en tanig rackare utan löv på. Först skalade jag av barken på ena änden. Jag använde en vanlig morakniv och det gick hur bra som helst att tälja med den. Sedan sågade jag två skåror runt om. En mellan "hatten" och "foten" på svampen. Och en under själva "foten" på svampen. Det underlättar att själva pinnen är längre så att det finns något att hålla i medan man täljer.

 
Sedan var det bara att tälja på. Det är ju en fördel om det går att hålla till ute eftersom det skvätter en hel del skräp. Det var lätt att tälja eftersom träet var färskt. Torrt trä är hårdare och svårare att tälja i. De uppsågade spåren eller skårorna gör det lätt att få snygga avslut.
 
 
Min syster tyckte att pinnarna såg obscena ut och det kan hon ju faktiskt ha rätt i. Jag vet inte, kan det finnas en marknad för handgjorda dildosar i trä? Jag kanske inte ska säga upp mig på en gång... eller?
 
 
Jag är i alla fall supernöjd med mina små svampar. Ingen är den andra lik. När det känns som att de är färdiga så är det bara att såga loss dem från pinnen och låta dem torka.  Det finns en viss risk för att jag kommer att vilja massproducera. Det var så himla roliga att göra. Jag tror att jag ska måla dem när de torkat klart. Om jag kan komma på ett bra sätt att ordna upphängning så skulle de kunna bli väldigt fina i julgranen.
Blandat | D.I.Y, D.I.Y., DIY, pyssel | | 2 kommentarer |
Upp