Retromönster

Jag älskar vintagekläder. Dels för att de ofta är av en fantastisk kvalitet men också för att de är fantastiskt snygga såklart. För ett tag sedan hittade jag Gertie's New Blog for Better Sewing. Den är fylld med massor av tips för den som vill lära sig att sy kläder med bra passform och proffsig teknik. Jag är mycket peppad på att börja sy vackra klänningar. Som på beställning ramlade jag över de här fina mönstren på loppis.
 
 
De kostade tio kronor styck och det fanns massor att välja på. Många var liknande modeller men jag kunde inte låta bli att lägga flera i kundkorgen.
 

Modellerna är fint ritade också. Notera att de nästan inte har några axlar. Långt från axelvaddarnas era med andra ord.
 
 
Och de har enormt stora hår. För att inte tala om deras naturliga poser. Jag håller alltid min armar så här när jag är avslappnad.
 
 
När jag laddar inför beach 2015 kommer jag att göra det i den här fina badutstyrseln. Jag kommer att göra succé på badstranden med min rockring.
 

Eller varför inte koka snabbmakaroner i det här fina förklädet?
  

Just nu skiner solen för mycket för att sätta sig vid symaskinen. Men följetongen fortsätter. Rätt som det är dyker ett färdigt resultat upp på bloggen. 
Sömnad | 8018, 8732, 8904, 8922, 9411, 9442, STIL, mönster, retro, vintage | | Kommentera |
Upp