Vik en påskhare

 
Här kommer ett pysseltips som går fort att göra. Det är lätt att börja massproducera dessa söta påskharar. När jag väl knäckte koden så blev det några stycken. En beskrivning inklusive film hittar ni här tillsammans med en massa andra origamitips. Det tog lite tid innan jag förstod instruktionerna. Jag tittade på filmen några gånger innan det blev rätt.
 
 
Kaninerna kan hängas i påskriset, läggas i påskägget, sättas fast på ett paket eller användas som dekoration. Jag har också testat att vika fjärilar. Beskrivning till dessa enkla fjärilar hittar ni på fina bloggen Design and form Fjärilarna är enkla att vika. Om kaninerna ger huvudbry så testa en fjäril istället.
 
 
Jag är egentligen inte särskilt förstjust i fjärilar. Jag tycker att de är läskigare insekter än t.ex. spindlar och getingar. De är oberäkneliga och jag får alltid känslan att de liksom inte har någon kontroll över sig själva. Det känns som att de när som helst kan bryta kontraktet som vi har med de andra djuren. Nämligen att så länge vi lämnar dem i fred så låter de oss vara i fred. Men fjärilar de väcker rädslan att de när som helst ska flaxa in i mig, helt oprovocerat. Tur att dessa är i papper.
 
Blandat | D.I.Y, D.I.Y., DIY, bunny, fold, hare, kanin, origami, paper, papper, papperspyssel, påskpyssel, rabbit, vik | |
#1 - - Ulrika Sundelin :

Vilket gulligt påskpynt:), var har du hittat pappret?

Svar: Tack tack. Pappret har jag skrivit ut på pappas skrivare från bloggen Mein Lila Park. Där finns massor av fina mönster att hämta gratis. Presentpapper, pysselpapper, m.m.
Sara Nordström

Upp