Fodral till datan

Jag har fått en ny dator på jobbet. Det är fantastiskt vad de blir mindre och lättare för varje gång. Men mitt gamla fodral till datorn passade tyvärr inte längre. Jag cyklar ofta omkring med min dator så den får vara med om en del. Jag har därför sytt ett nytt fodral som efter test fungerar väldigt bra. 
 
 
Modellen är enklast möjliga. Som ett kuvert ungefär. Det är två tyg med ett lager bordsfilt emellan. Sedan har jag bara sytt ihop kanterna med vanligt kantband.
 
 
Jag valde två olika tyger. Ett rött innertyg som fanns i mitt tyglager och kanintyget som är en gardin som jag loppat. Jag tror att tyget är från Åhléns. Jag klippte till två bitar med ganska rejäl sömnsmån. Jag sydde först ihop innertyget med yttertyget. Sedan lade jag bordsfilten emellan. Först provade jag med två lager bordsfilt men det blev för tjockt. Jag sydde en söm så att alltihop satt fast. Den sömmen syns överst på "fickan".
 
 
Sedan vek jag bara tyget runt datorn för att måtta. Jag klippte bort överflödigt tyg och rundade hörnen på locket.Sedan sydde jag ihop sidsömmarna från rätan med ca 0,5 cm sömnsmån. Jag fortsatte att sy längs med kanten på locket så att alla tyglager satt ihop. Det absolut svåraste var att sy fast kantbandet eftersom det blev så många lager. Det underlättade att jag hade sytt ihop sidsömmarna innan jag sydde fast kantbandet. Det kanske hade varit bättre med ett bredare kantband. Men det här fanns i hemmet och dessutom så blev det en fin kontrast.
 
 
Jag har funderat på att sy fast en knapp också, en röd, men egentligen så behövs inte den funktionen. Det fungerar bra utan.
 
 
Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, computer, dator, datorfodral, easy, eget, enkelt, fodral, kaniner, skydd, sleeve, sy, tutorial | | 5 kommentarer |
Upp