Adventsmys

Bloggen har krånglat av och till. Är det inte det ena så är det det andra. Tur att jag har en sambo som kan fixa och trixa så att allt ska vara ok nu.
 
Advent är en mysig tid tycker jag. Tända ljus, adventsstjärnor, pyssel, bakning m.m. Här är en krans som jag gjorde till ytterdörren. Mest mossa, röda nypon och kvistar. Fåglarna verkar ha låtit den vara för en gångs skull. Annars brukar de leta efter mat i kransen.
 
 
Hjärtana har jag faktiskt täljt själv. Ett litet experiment när jag gjorde svampar. De har legat i en påse eftersom de är ganska skeva och fula. På rätt ställe kan de vara ganska charmiga också.
 
Jag har hunnit med den årliga turen till Gällivare också. Där är det alltid snögaranti och otroligt vackert.
 
 
Det är mycket lättare att drabbas av julkänsla när det är snö ute och det knarrar under skorna. Även om solen går ner tidigt så gör snön att det är ljust ändå.
 
 
Som vanligt har vi bakat pepparkakor i mängder. Det luktade gott i hela huset. Årets pepparkaka blev Twisted Sister loggan efter önskemål från sambo. Ibland pysslar vi också. Här är några täljda romtar som vi gjorde för några år sedan. Jag är inte så mycket för tomtar men de här gillar jag. De var både lätta och roliga att göra så det kan lätt blir en liten armé. Jag har inte lika många som Kattis däremot.   
 

Sen är det viktigaste att umgås såklart. Skönt att bara vara, mysa omkring i OS-uniformen (d.v.s. långkalsonger) och äta goda saker. Det är roligt att sova över även när man är vuxen. Det borde man göra oftare. Och ibland får man somna till en härlig brasa i kaminen.

Recept | advent, krans, mossa, mys, natur, pepparkakor, pyssel, twisted sister | |
Upp