Kanin kanin

Konstigt nog så har jag inte sytt något till den väntande bäbisen. Kanske för att jag mått illa. Kanske för att jag inte vågat tro att det faktiskt skulle gå bra med allt. Kanske har jag velat lära känna den lilla människan först så att man vet vad det är för en typ. 
 
Jag/vi är däremot så lyckligt lottade att det finns många andra som sytt och gjort fina saker till bäbisen. Jag kommer att visa upp några exempel på bloggen framöver. Men en sak har jag faktiskt sytt. Den här lilla kaninen.
 
 
Den är sydd i vit frotté och det lila tyget kommer från en av mina gamla t-shirtar. Gratis mönster och beskrivning har jag hittat här. Jag tror att beskrivningen är på ungerska men jag har gissat mig till hur den ska sys ihop. Det går rätt bra att se på bilderna också.
 
 
Jag sydde ihop delarna med förstärkt raksöm så att kaninen ska tåla en del slitage. Det var väldigt pilligt att vända på armar och ben. Jag hade ändå förstorat mönstret en hel del. Det rekomenderas att förstora mönstret för att underlätta just dessa moment. Han har ingen svans men det kan man ju lägga till själv. Det fungerar säkert jättebra att sy kaninen i något stretchigt tyg också, plysch t.ex. Då blir ju kaninen också lite större eftersom tyget töjer sig.
 
 
Kanin kanin har fått ligga i sängen och vänta på junior. Lapptäcktet är förresten från när jag var liten. Min mamma sydde det till mig när jag föddes.
Gratis mönster, Sy till barn, Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, djur, frotté, kanin, leksak, mjuka, sy, återbruk | |
#1 - - Helene:

Så söt!

#3 - - Anna:

Jättesöt!

#4 - - Victoria :

Hej.
Finns detta mönster att få tag i?
Mvh Victoria

Svar: Hej Länken i inlägget fungerar fortfarande. Du hittar mönstret längst ner här http://vargaannus.blogspot.com/2011/03/peti-nyusz-szabasminta.html

Jag förstorade mönstret i en kopiator till jag fick en bra storlek som passade mig. Lycka till /S
Sara Nordström

Upp