Sommar och sol. Eller...

Sommar, sol och knubbiga ben, tänkte jag. Men det har inte varit så mycket av den sorten hittills. Kanske skönt för en liten att det inte är så varmt. Har i alla fall sytt ett par shorts utifall att det skulle behövas.
 
 
Jag utgick från ett byxmönster och gjorde dem lite kortare bara. För att testa mönstret så sydde jag av en kasserad gammal t-shirt. Funkade jättebra att sy i, men jag tror att mönstret funkar lika bra för vävda tyger som inte stretchar. 
 
 
Roade mig med små detaljer som falska fickor och sömmar för en gylf som inte finns. Sydde t.o.m. i en knapp som dekor.
 
 
Sydde en liten kant nertill i benen i samma tyg. Tyget stretchade inte tillräckligt mycket så jag fick rynka tyget lite grand men det funkade finfint. 
 
 
Modellen blev kanske lite hög i midjan men det är lätt årgärdat. Kan tänka mig att sy fler, kanske i svalt linne, eller tunt bomullstyg.
Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, baby, barn, bomull, doredo, sy, trikå, återbruk | |
#1 - - Helga:

Såna hade jag velat ha! :D Vad svårt att se storleken på bild förresten. Först blev jag lite osäker om det var till dig eller barnet hehe. Jag känner mig också lite snuvad på värmekonfekten. Vi har flyttat och bor så nära havet nu att det gärna hade fått vara liite varmare!

Svar: Ha ha borde kanske jobba på en vuxenversion 😊
Sara Nordström

Upp