Kattbyxorna

Äntligen semster. Ganska ofta så känns de sista veckorna innan semestern som slutet på ett maratonlopp. När jag väl kommer i mål så är jag helt slut. Det tar några dagar in på semestern innan jag är i form igen. Kanske blir det läge att visa några saker som jag sytt under året men inte orkat blogga om. 
 
Ett ganska nyligt projekt är de här byxorna till den lilla människan. Han växer hela tiden. Byxor blir för korta, ärmar likaså. På BVC sa sköterskan att han var den längsta ett och ett halvtåring de haft. Läkaren var noga med att poängtera att det är heeelt normalt. Helt i linje med arvsanlagen, så det blir inskrivning i basketskola när han blir lite större. 
 
Jag har sytt ett par tights. Mönstret kommer från "Sy barnens första garderob" av Kerstin Hansson och Kina Larsson. Det är ett enkelt mönster utan yttre sidsömmar. Tyget kommer från ohlssons tyger. Det är en lite kraftigare trikåt. Tyvärr noppig redan efter första tvätten. Jag lade till knälappar då trollungen har en förmåga att ramla på knäna ganska ofta. För att skoja till det lite så blev de i form av katter. Vet inte om det syns riktigt på bilden. 
 
 
Det är bra med stretchiga byxor. Det blir lättare att klättra och ta sig runt då. T.ex. så verkar diskhon i leksaksköket vara som gjord för att sitta i.  
 
 
Tyget är så brett att det räcker precis till två tights. Jag har klippt ut ett par till av tyget som blev över. Funderar på om det ska bli något annat djur på knäna, eller om jag kanske ska brodera ögon och morrhår om det blir katter igen.  
 
Sy till barn, Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, barnens, barnkläder, första, garderob, katt, katter, kläder, mjuka, själv, sy, tights | |
#1 - - Helga:

Gulligt! Vad stor han är! Känns som att det var nyss han var en liten bäbis 😉😂

Svar: Tänk att förra sommaren så satt eller låg han på en filt. Det är klyschigt men tiden går verkligen fort med en liten. Själv förändras en ju inte nåt :)
Sara Nordström

#2 - - Sofie:

Det var ju en super bra idé att göra lapparna i katt-form! Kul och enkel grej som gör det hela mycket mer personligt!

#3 - - Alva:

Jag har provsytt också men tycker tightsen verkade vara lite korta till midjan. La du på nån extra cm eller var det bra?

Svar: Jag håller med. Mönstret är kort i midjan. Jag tycker det är svårt när de inte angett om en själv ska lägga till sömsmån eller inte och har funderat på om det ska läggas till eller inte. Men det konstiga är att jag tycker att längden är bra i benen. Jag har sytt flera par och lagt till extra sömsmån i midjan och sedan måttat efter ett par som sitter bra. De får heller inte vara så höga att det inte finns plats för den där gulliga barnmagen. /Sara
Sara Nordström

Upp