Regnbågströjan

 
Harrys kusin fyllde två år förra helgen. Världens charmigaste Ture. Till födelsedagen passade jag på att sy en tröja. Jag har använt samma gratis mönster från Brindille and Twig som jag använde till safaritröjan. Jag är väldigt nöjd med den modellen. Tyget jag använt är svart med regnbågar på. Jag har blivit mer och mer förtjust i själva mönstret. Det är färgglatt utan att vara skrikigt. Basen är svart och sober. Färgmässigt passar den till nästan alla andra kläder som är enfärgade. Jag hoppas bara att det inte är ett sådant tryck som tappar färg redan i första tvätten. 
 
 
Luvan fodrade jag med enfärgat rött. Jag hade tänkt solgult men det tyget var slut. Tänk vad en kan haka upp sig på att det ska vara en viss färg. Det blev fint med rött men jag tänker hela tiden att det är fel. Ibland ångrar jag att jag inte tog omvägen förbi den andra tygbutiken i stan för att se om det fanns.
 
 
Tröjan har raglanärm och en fin halsringing.
 
 
Jag sydde en ficka precis som i mönstret. Den är vändsydd och har samma röda tyg på insidan som luvan har.
 
 
Istället för att sätta muddväv i ärmsluten använde jag samma tyg som i tröjan. Jag valde också att bara vika upp tröjan nertill och sy en stickning med tvillingnålen. Det blir så himla fina sömmar med den. Först uppfann människan hjulet och sedan tvillingnålen.
 
 
När jag sytt klart tröjan fick jag tvångstankar att den skulle vara för liten. Jag lyckades därför pressa ut ett par tights i samma tyg. En storlek större utifall att. De blev också väldigt fina och passar till nästan alla enfärgade tröjor. Jag kunde inte få ut tillräckligt med tyg i midjan för att göra ett invik till resåren så jag sydde en mudd istället. 
 
 
Jag har fått dille på att sy tights till junior. Det är ju så enkelt. Det är perfekt att återbruka T-shirtar och linnen som material. Här är det svärmors linne som blivit ett par lila tights.
 
 
Det bästa är att det går att återvinna de färdigsydda sömmarna i nederkanten. De blir fina fållar nertill på tightsen. 
 
 
Det här blir mitt bidrag till "sypeppen", din syjunta på nätet. Varje månad skapas ett blogginlägg med bidrag från en massa olika personer som visar upp vad de syr. För att lämna ett eget bidrag eller se vad andra skapat kolla in bloggen Heart Shaped Bruises
 
Jag avslutar med några suddiga actionbilder på tightsen.

Gratis mönster, Sömnad | #visytokiga, D.I.Y, D.I.Y., DIY, and, baby, barn, brindille, byxor, gratis, hood, hoodie, luva, luvtröja, mönster, och, sy, sypeppen, tights, trikå, tröja, tvillingnål, twig, återbruk | |
#1 - - Helga:

Vad fint! Tycker det är så svårt att hitta bra byxor till barnet! Antingen är de för stora i midjan eller så glider de upp till knäna så fort hon böjer benen 😑 gillar tights och haremsbyxor för de gillar inte 😊

Svar: Eller hur? Och lätta att röra sig i för små upptäckare. /Sara
Sara Nordström

#2 - - Josefine Folkesson:

Så fina! Och smart att återbruka linnen där man kan använda fållen :)

#3 - - Linnéa:

Men vad fina! Så smart att använda sig av den färdiga fållen :D

Svar: Tack :) /Sara
Sara Nordström

#4 - - Grahnslöjd:

Vilka snygga kläder, kul att kunna sy egna och återbruk är alltid bra:)

Svar: Tack vad glad jag blir /Sara
Sara Nordström

#5 - - Lottie Lundell:

Precis vad jag letar efter nu när jag ska börja sy till mitt lilla barnbarn! Jag skulle bli jätteglad om du ville skicka mönstret!

Svar: Hej Jag kan inte dela andras mönster hur som helst men du kan hämta det gratis på den här länken. https://brindilletwig.com/collections/free/products/hooded-raglan-sweatshirt-067 Jag antar att mönsterkonstruktören vill veta hur många som tagit del av mönstret. Jag har använt mönstret som bas och sytt tröjor med och utan ficka, med och utan luva och med och utan mudd nertill. Ett jättebra mönster tycker jag. Lycka till /S
Sara Nordström

Upp