Sy en kasse

Min mamma fyllde år i fredags och jag sydde en tygkasse till henne i present.
 
 
Det kan vara bra att ha med sig tygpåsar i väskan så slipper en köpa plastpåsar. Den här modellen är gjord precis som en vanlig plastkasse. Jag klippte isär en plastpåse och använde som modell. Jag utgick från den här bra guiden.
  
 
Det gick väldigt fort att sy och jag tyckte att det var väldigt enkelt. Jag använde två tyger, ett rosa med ränder innuti och glada jordgubbar utanpå. Yttertyget är i bomullspoplin, ett lite blankare bomullstyg som jag tänker kan vara lätt att torka av. Båda tygerna är tunna bomullstyger men kassen känns väldigt stadig ändå. 
 
 
När man viker ihop kassen så tar den inte så stor plats. 
 
 
Det blir nästan inga synliga sömmar, varken i botten eller i sidorna.
 
 
Det finns en viss risk för att jag kommer att börja massproducera eftersom det var både roligt och enkelt. Det finns också ett och annat bomultyg i mina gömmor att sy av så vi får väl se om det blir fler. 
 
 
Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, antiplast, egen, enkel, kasse, plast, plastpåse, påse, sy, tyg, tygpåse, tygväska, väska | |
#1 - - Helga:

Jättefin! Jag köpte några såna av en kvinna på Facebook. Perfekt till min man eftersom han föredrar modellen på plastkassarna från affären. Extra bra att de är fodrade också för oss som oftast pregar ner den under vagnen!

#2 - - Sofie Mortensen:

Super bra grej, det här med tygkassar!

Upp